Pormestari Lauri Lylyn terveiset Rekrytorille

05.04.2019

Rekrytori–Koulutori

  • ke 10.4.2019 klo 11–17
  • Tullintorin kauppakeskus ja Tullikamarin aukio

Tampereen pormestari Lauri Lylyn tervehdys Rekrytorille:

"Hyvät Rekrytorin vieraat,

Saatatte saapuessanne huomata lukuisat työmaat. Työn alla ovat Suomen ensimmäinen Marriot-hotelli Tampere-talon etuovien viereen, Kansi ja Areena Sorin sillan kupeeseen ja tietenkin ratikka, joka aloittaa liikennöinnin vuonna 2021.  

Tämä kaikki kuvaa Tampereen kiivasta kasvua. Väkeä muuttaa Tampereelle muualta Suomesta paremman arjen perässä. 

Kun suomalaisilta kysytään, mihin kaupunkiin he mieluiten muuttaisivat, joka kolmas vastaa: Tampereelle! Kun kysytään, mikä on heidän mielestään Suomen paras matkailukaupunki, vastaus on: Tampere! Kun kysytään opiskelijoilta, missä he haluavat opiskella, vastaus on: Tampere!

Suomen suosituin asuin-, matkailu- ja opiskelukaupunki Tampere on elämäntapa, joka vie mukanaan. Se on ennen kaikkea yhteinen asenne, ja sen salaisuus on omintakeinen tavallisuus. Hyvä arki syntyy siitä, että Tampere on toimiva kokonaisuus kompaktissa koossa.

Kasvun volyymi on pääkaupunkiseudun jälkeen Suomen suurin. Kaupungin on kehityttävä tahdin mukana. Meidän on huolehdittava, että olemme sekä yrityksien kasvun että hyvän elämän mahdollistaja.

Tampereen strategisena tavoitteena on olla Sinulle paras. Haluamme olla kaupunki, joka mahdollistaa sujuvan arjen elämysten keskellä. Tämän eteen teemme yhdessä töitä. Kaupungin visiona on olla kestävästi kasvava, inhimillinen kaupunki. Tampere on nyt ja jatkossa opiskelijoiden ja uusien innovaatioiden koti, joka tarjoaa suuren kaupungin palvelut rennolla asenteella.

Tampereen kilpailuvaltteina ovat osaavat ihmiset, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta, monipuolinen ja kohtuuhintainen asuminen sekä kehittyvä ja viihtyisä kaupunkiympäristö. 

Tampereen kolmen korkeakoulun yhdistyminen Tampereen uudeksi yliopistoksi tukee tätä. Uusi yliopisto on yksi kaupungin keskeisimmistä tulevaisuuden vetovoimatekijöistä myös kansainvälisesti.

Yrittäjyyden, työllistymisen ja opiskelun tukeminen on ensiarvoisen tärkeää.

Kaupungit ovat osaamisen moottoreita nyt – ja tulevaisuudessa.

Tampereen kaupunkiseutu on tästä mainio esimerkki. Meidän suurin ikäluokkamme ovat 24-vuotiaat. Tampereen yliopiston, ammattikorkeakoulun ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoita on yhteensä noin 50 000. Tämä on melkoinen osaamiskeskittymä ja valttikortti alueemme yrityksille. Jos tällainen kaupunkiseutu ei menesty, millainen sitten menestyy?

Suomen kilpailuvaltti ovat osaavat ihmiset, tuottavat yritykset ja kyky innovoida. Erityisesti tässä Tampere on ja haluaa olla ykkösluokkaa. Kestävä tulevaisuus luodaan yhdessä. Kaupungeissa.

Täällä, kosken rannalla, on aina syntynyt ideoita. Niistä on tullut työtä – jopa kokonaisia yhteisöjä.

Kun yhdet koneet ovat hiljentyneet, uudet ajatukset ovat pian täyttäneet tilan. Kangaspakat ovat vaihtuneet koodinpätkiin ja mieleenpainuviin kokemuksiin. 

Tällä tamperelaisella otteella luodaan kaupunkiseudun tulevaisuus."

01.08.2020Seuraavat Rekrytori-Koulutorit helmi- ja huhtikuussa 2021, syksyn tapahtuma peruutetaan
07.03.2020Seuraavat Rekrytori-Koulutorit 16.9.2020 ja 10.2.2021, kevättapahtuma peruuntuu
28.02.2020Kuntarekry mukana huhtikuun Rekrytori-Koulutorilla
18.02.2020Rekrytori-Koulutorilla 17 000 kävijää: Ämpäri ja työpaikka kaupan päälle -tempaus tuotti Postille tukun työhakemuksia
10.02.2020Katso ennakkokyselyn tulokset!
07.02.2020Osastokartta 12.2. julkaistu. Tulosta mukaan!
04.02.2020Kättelyn sijasta reipas Moro-tervehdys: Koskikeskuksessa tarjolla 10 000 työpaikkaa 12. helmikuuta
15.01.2020Työministeri Tuula Haatainen avaa helmikuun Rekrytori-Koulutorin
03.12.2019Vastaa ennakkokyselyyn, kutsu omia hakijoitasi mukaan
08.11.2019Vahvista osasto marraskuun aikana ja nappaa earlybird-etu

Siirry arkistoon »