Katso 24.1. Rekrytori-Koulutorin ennakkokyselyn tulokset ja tee itsellesi lista

24.01.2024

Näytteilleasettajakysely, Rekrytori-Koulutori Koskikeskus 24.1.2024 

Kysymykset:

1.) Kuinka monta avointa työpaikkaa teillä on seuraavan vuoden aikana (arvio)? Onko määrä suurempi, pienempi vai yhtä suuri kuin viime vuonna?

2.) Minkälaisia tehtävänkuvia on tarjolla? Luettele esimerkkejä. Erikoisin tehtävänimike?

3.) Jos tarjoatte opiskelupaikkoja, minkä alan koulutuksen nostaisit kiinnostavimpana uutena esille?

4.) Mikä on yhteisönne viesti Rekrytorin kävijöille?


Synttärisankari Oy, Jaana Tyni

1.) Olemme uusi yritys. Tarkoituksenamme on rekrytoida mahdollisimman paljon Synttärimestareita ympäri Suomen. Tampere on ensimmäinen massarekrytointitapahtuma jossa rekrytoimme työntekijöitä.

2.) Synttärimestarin tehtävänkuva on heittäytyä Synttärimestarin ainutlaatuiseen toimenkuvaan ilon sanansaattajana. 

Synttärimestari on vastuussa synttäreiden odotetuimmasta ohjelmasta, palvelusta riippuen 1-2h ajan. Leikkejä ei tarvitse itse keksiä, kaikki on valmiina, pinjata keppiä myöten. 

Synttärimestarina työskentely on satunnaista ja siitä maksetaan palkkio. 

4.) Synttärisankari Oy tuottaa Suomen iloisimpia synttärikokemuksia niin asiakkaille kuin työntekijöille! 

Heittäydy mukaan synttärihulinaan!

Päivölän opisto, Marja Haavisto

3.) Päivölässä on monia kiinnostavia 9 kk linjoja, joilla voi opiskella mm. kasvatustiedettä, psykologiaa, oikeustiedettä, luonnontiedettä, arkkitehtuuria ja kuvataidetta.

4.) Opiskelu Päivölän opistolla kannattaa! Kartutat tietoa sinua kiinnostavasta alasta, voit valmistautua rauhassa pääsykokeisiin ja korottaa samalla ylioppilaskokeesi arvosanoja - näin parannat huimasti mahdollisuuksiasi jatko-opintoihin!

STEP-koulutus, Aluepäällikkö Riikka Heikkonen

3.) Minkä alan koulutuksen nostaisit kiinnostavimpana uutena esille?

Kasvatus- ja ohjausala: 

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto, varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisala, lastenohjaaja, verkkokoulutus

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto, verkkokoulutus: 

Osaamisalat: Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisala, Perhepäivähoidon osaamisala, Romanityön osaamisala, Kasvatuksen osaamisala, Ohjauksen osaamisala

Kulttuuri- ja taidealat:

Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto, verkkokoulutus

4.) Ammatillinen koulutus avaa monia erilaisia väyliä työelämään. Osaajia tarvitaan niin kasvatus- ja ohjausalla kuin myös sosiaali- ja terveysalalla. STEP-koulutuksessa on jatkuva haku näiden alojen koulutuksiin ja tarjolla on myös verkkokoulutuksia. STEP-koulutuksessa toteutuu vahva opintojen aikainen tuki, myös verkkokoulutuksissa.

Humanistinen ammattikorkeakoulu Humak, Marika Stam

1.) Keskimäärin 20-30 avointa työpaikkaa vuodessa. Työpaikkoja niin vakinaisina kuin määräaikaisina niin AMKin perustoiminnoissa ja erilaisissa hankkeissa. 

2.) Lehtori, Hankkeen projektipäällikkö, tuntiopettaja, hallinto- ja tukipalvelujen henkilökuntaa; asiantuntija, suunnittelija ja assistentti

3.) Uutta: 

Kulttuurituottaja (verkkototeutus), lähiopetus Tampere

Yhteisöpedagogi (monimuoto), lähiopetus Tampere

Yleisesti hakukohteet: 

Kulttuurituottaja, Tulkki ja Yhteisöpedagogi, Tarjolla niin AMK-kuin Ylempi AMK-opintoja lähi-, monimuoto- ja verkkototeutuksina Helsingissä, Kauniaisissa, Tampereella, Turussa, Kuopiossa ja Jyväskylässä sekä verkkotutkintoina.

Humakin avoin ammattikorkeakoulu tarjoaa noin 200 kurssia, opintokokonaisuutta ja polkuopintopakettia niin AMK kuin ylempi AMK-opinnoista. 

4.) Humak kouluttaa osaajia, joilla on rohkeutta puolustaa ihmistä, inhimillisyyttä ja kansalaisoikeuksia.

Elämme ajassa, jossa syntyy uusia ammatteja ja työn tekemisen tavat muuttuvat entistä verkostomaisemmiksi ja yrittäjämäisemmiksi. Ennakoimme työelämän murroksia etsimällä aktiivisesti vastauksia yhteiskunnan tarpeisiin.

Ihminen on muutoksessakin kaiken keskiössä. Vahvistamme osallisuutta huomioiden yhdenvertaisuuden ja digitaaliset kansalaisoikeudet. Kansainvälistyminen, eri kulttuurien ymmärtäminen ja kyky ratkaista globaaleja ongelmia ovat keskeinen osa Humakin nykyisyyttä ja tulevaisuutta. Humak tarjoaa opiskelijoilleen koulutuksen, jossa he kehittyvät rakentavan kriittisiksi osaajiksi. 

Työpaikkana tarjoamme henkilöstöllemme ainutlaatuisen ja merkityksellisen työn kehittymismahdollisuuksineen. Kumppaneillemme tarjoamme luotettavan partnerin osaamisen ja toimialojen kehittämiseen.

Varalan Urheiluopisto, Elina Ala-Salmi

1.) noin kymmenen. Määrä lähes sama kuin edellisvuosina. 

2.) Toimitilahuoltaja, siistijä, kokki, liikunnanohjaaja, ammatillinen opettaja,vastaanottovirkailija, seikkailuohjaaja.

3.) Jos tarjoatte opiskelupaikkoja, minkä alan koulutuksen nostaisit kiinnostavimpana uutena esille?

Personal Trainer -koulutus

Personal Trainer -seniori ja liikunta -koulutus

Liikunnanohjauksen perustutkinto

Liikunnanohjauksen perustutkinto oppisopimuksella

Liikunnan AMK-tutkinto

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto

Valmennuksen erikoisammattitutkinto

4.) Suomen vanhin urheiluopisto tarjoaa laadukasta, nykyaikaista, monipuolista ja työelämän tarpeita vastaavaa liikunta-alan koulutusta. Varalassa opiskelu on mielekästä ja motivoivaa. Opiskelijoitamme yhdistää intohimo liikuntaan yhdistettynä rohkeaan asenteeseen. 

Meillä työskentelee eri alojen ammattilaisia joiden joukkoon on uusien työntekijöiden helppo tulla.

Nordic Sales Crew Oy / Face2face Finland Oy, Luka Partanen

1.) 300, pienempi

2.) Myyjä, Myyntiedustaja valokuituun, Yhtiömyyjä valokuituun, Sähkömyyjä, Yrittäjä myyntiin

4.) Jos haluat oppia uutta, haastaa itseäsi ja samalla pitää hauskaa hyvässä porukassa, on tämä sinun paikka :)

Tuomi Logistiikka, Heidi Heinonen

1.) n. 20-40. Määrä suurinpiirtein sama kuin viime vuonna. 

2.) Tällä hetkellä kesätöitä: Logistikkoja, palveluneuvojia, palveluassistentti.

4.) Tuomella on neljä eri liiketoimintoa ja laaja kattaus erilaisia tehtäviä logistiikan, materiaalipalveluiden, henkilökuljetusten ja julkisen hankinnan puolella. Rohkeasti  hakemaan ja meille voi jättää myös avoimia hakemuksia!

Tampereen kaupunki, Ilona Satola

1.) Kesätyö- ja harjoittelupaikkoja tarjoamme noin 220. Näiden lisäksi rekrytoimme vuosittain noin 700 uutta Tampereen tekijää

2.) Tampereen kaupungilla on noin 540 erilaista tehtävänimikettä, joten etsimme todella monen alan osaajia. Tule messuosastollemme katsomaan, millaisilla nimikkeillä esimerkiksi meillä työskennellään.

4.) Tule osaksi tätä moniammatillista ja asiantuntevaa porukkaa! Pääset tekemään merkityksellistä työtä kaupunkilaisten hyväksi!

Tampereen Infra, Tytti Marttila

1.) 10–15, yhtä kuin viime vuonna

2.) Arboristi, paikkatietoasiantuntija, puutarhuri, metsuri, mekaanikko, erikoisin nimike tietomalliasiantuntija

Tredu, Tampereen seudun ammattiopisto, Thea Sormunen-Kenttälä

1.–3.) Tulemme koko tarjonnalla esille.

4.) Tredun osastolla keskitytään koko Tredun koulutustarjonnan esittelyyn. Hakupalvelut, opot ja koulutussuunnittelijat ovat paikalla neuvomassa ja vastaamassa kysymyksiin.

Tampereen Sarka Oy, Katja Kokko ja Katja Piiksi

1.) Viitisenkymmentä, suunnilleen samoissa

2.) Meille voi työllistyä palkkatukioikeuden omaava henkilö, ja tehtävänimikkeitä ovat esim. päiväkotiapulainen, koulunkäynninohjaaja, vastaava huoltohenkilö kaupunkipyörien operointiin, kaupunkipyörien huollon tekijät kaudelle 2024, asiakaspalvelijoita kaupunkipyörien operointiin, vastaava asiakaspalvelija, keittiöapulaisia. Lisäksi siivoja-huoltohenkilöitä ja huoltoryhmän tekijöitä haetaan jatkuvana hakuna.

3.) Meillä voi suorittaa useita osatutkintoja. Uusimpana Opiskelutaidot ja hyvinvointi -kokonaisuus, joka sulautuisi ns. Ytoissa (yhteiset tutkinnonosat) Opiskelu- ja urasuunnitteluvalmiudet sekä Työkyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitäminen -osiin. Osatutkinnossa henkilö kartoittaisi opiskelu- ja urasuunnittelutaitojaan sekä työkykyään ja hyvinvointiaan.

4.) Meille voi tulla omana itsenään töihin. Me valmennamme jokaista työntekijäämme. Tasa-arvoisuus ja yhdenvertaisuus ovat meillä henkilöstökyselyn mukaan aivan huippulukemissa.

AhlmanEdu / Vera Loimuvirta ja Hanna-Leena Vuojärvi

3.) Tarjoamme mahdollisuuden kouluttautua elämysalojen moniosaajaksi. Opintokokonaisuuden voi räätälöidä itselleen sopivaksi valiten osa-alueita luonto-, matkailu-, ja ravintola-aloilta! 

4.) Tarjoamme laadukasta ja käytännönläheistä toisen asteen koulutusta upeassa ja uniikissa maaseutumiljöössä Tampereen keskustan läheisyydessä. Voit myös viettää hengähdystauon ja syventää osaamistasi taidealoilla tai uppoutua pelinkehityksen tai esportin maailmaan.

Securitas Oy, Nea Nieminen

1.) Karkeasti arvioiden n. 50 paikkaa ainakin

2.) Tarjoamme työtä turvallisuusalalla vartijoille sekä järjestyksenvalvojille

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK, Jaana Palmu

1.) 5-10. Määrä on hieman pienempi kuin viime vuonna.

2.) Pääosa henkilöstöstä on eri alojen ammatillisia kouluttajia. Lisäksi TAKKissa työskentelee väkeä kehittämistehtävissä, sihteeri- ja toimistotöissä, viestinnässä ja markkinoinnissa sekä tietopalveluissa ja kiinteistönhoidossa.

3.) TAKKissa on tarjolla on laaja valikoima tutkintokoulutuksia perustutkinnoista erikoisammattitutkintoihin sekä erilaista lisä- ja täydennyskoulutusta. 

Oppisopimuskoulutus kasvattaa koko ajan suosiotaan. Oppisopimus sopii hyvin sekä uusien osaajien rekrytointiin että olemassa olevan henkilöstön kouluttamiseen. 

Jos koko tutkinnon suorittaminen tuntuu liian raskaalta, voi tehdä lyhyempiä koulutuksia tai osatutkintoja. Niistä voi hakea omassa työssä tai työllistymisessä oleellista osaamista ja aina on mahdollista täydentää tutkinto loppuun myöhemmin, jos siltä tuntuu.

4.) Opiskelu kannattaa aina eikä koskaan ole liian myöhäistä oppia uutta. Tekemällä oppii!

Pirkanmaan Voimia, Roosa Lehtonen, Laura Oranen

1.) Kuinka monta avointa työpaikkaa teillä on seuraavan vuoden aikana (arvio)? Onko määrä suurempi, pienempi vai yhtä suuri kuin viime vuonna?

2.) Ateria- ja puhtauspalvelun alan työtehtäviä, tuotantotyöntekijä, kokki, palvelutyöntekijä, laitoshuoltaja, palveluohjaaja, dieettikokki 

4.) Voimialla on tällä hetkellä runsaasti avoinna kesätyöpaikkoja kokin, palvelutyöntekijän, tuotantotyöntekijän sekä laitoshuoltajan tehtävissä ympäri Pirkanmaata. Tarjoamme kesätyöntekijöillemme täydet viikkotunnit. 

Mikäli olet ateria- ja puhtauspalvelualan osaaja tai vain kiinnostunut alasta, kannustamme rohkeasti myös jättämään meille avoimen hakemuksen!

30.01.2024Pohjakartta julkaistu, tarkista esittelijän ohjeet, Rekrytori for Internationals, Kaapelitehdas Helsinki 31.1.
25.01.2024Rekrytori for Internationals, Helsinki Kaapelitehdas 31.1.
24.01.2024Katso 24.1. Rekrytori-Koulutorin ennakkokyselyn tulokset ja tee itsellesi lista
16.01.2024Erikoisuutena synttärimestarin työ: Rekrytori-Koulutorilla tarjolla tuhansia kesätyöpaikkoja
15.01.2024Koskikeskuksen firmalista julkaistu, katso työpaikat ja tarkista linkki
22.11.2023Pääkaupunkiseudun Rekrytori for internationals -tapahtuma tarjoaa töitä maahanmuuttajille
31.10.2023Saskyn opiskelijoita mukaan Rekrytori-Koulutorin osastomyyntiin
12.10.2023Vahvista messuosasto, Rekrytori-Koulutori Koskikeskus 24.1.2024
28.09.2023Ennakkokyselyn vastaukset 4.10.2023
21.09.2023Koskikeskuksessa tarjolla tuhansia työpaikkoja: Rekrytori-Koulutorin kumppaneina Sasky ja Tampereen Konepajakoulu

Siirry arkistoon »